25 Temmuz 2009 Cumartesi

Haymana Kaplıcası


Haymana Merkez Kaplıcası Termal Oteli
Çaldağı Mh. Niyazi Siren Cd. Haymana
Tel: 658 29 00 - 01

- Haymana Belediyesi Seyran Kaplıcası
Ankara Belediyesi Seyran Kaplıcası
Tel: 658 29 07

- Haymana Belediyesi Medrese Kaplıcası
Ofisaltı Haymana
Tel: 658 29 02

- Merkez Kaplıca
Haymana
Tel: 658 10 19
Ankara’ya 73 km. uzaklıktaki kaplıcaya Ankara-Haymana karayolu ile ulaşılmaktadır. Su sıcaklığı 44.5°C, kaynak akım değeri 4.8 lt/sn, Ph değeri 6.8 dolayındadır. Suyun bileşimi; bikarbonat, kalsiyum, sodyum, magnezyum ve karbondioksitten oluşmaktadır. Banyo ve içme kürlerine elverişli olan termal sular; romatizma, deri, kalp ve kan dolaşımı, nevralji, solunum yolu, kadın hastalıkları, sinirsel ve kas yorgunluğu hastalıklarınna iyi gelmektedir. İçildiği takdirde mide, karaciğer, safrakesesi ve pankreas üzerinde olumlu etki yapmaktadır.
İki adet genel havuz, dört adet özel banyo ile Fizik Tedavi Enstitüsü ve termal Tedavi üniteleri bulunmaktadır. Ayrıca lokanta ve gazinosu olan kaplıcanın şifalı sularından, romatizma, nevroloji mafsal rahatsızlıkları, çocuk felci, kadın hastalıkları ve ortopedik rahatsızlıkların tedavilerinde yararlanılmaktadır.


İlçe merkezinde belediyeye ait üç kaplıca ve iki otel bulunmaktadır. Medrese, Seyran ve Merkez kaplıcaları ile birlikte Haymana’nın termal yatak kapasitesi günlük 2000 kişiye ulaşmaktadır. 68 yataklı Cimcime Kaplıca Oteli ile 120 yataklı Termal Oteli arasında bir fizik tedavi merkezi bulunmaktadır. Bu kaplıca merkezinde küvet, havuz banyosu, ışın ve fizik tedavi hizmetleri verilmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder