25 Temmuz 2009 Cumartesi

Beypazarı-Dutlu-Tahtalı Kaplıca ve İçmeleri


Tel: 763 14 21
Ayaş-Beypazarı yolunun 34. km.’sinden, güneydoğu yönünde sola ayrılan yolun 5. km.’sindedir. Su kaynaklarından kaplıca ve içme olarak yararlanılmaktadır. Su sıcaklığı 31-52°C, kaynak akım değeri 6 lt/sn’dir. Banyo kapasitesi 2468 kişi/gündür. Kaplıca suyu; klorürlü, sulfatlı, sodyumlu, kalsiyumlu, karbondioksitli bir bileşime sahiptir. Termal su ile banyo tedavisi yanısıra çamur tedavisi de yapılmaktadır. İçme kürlerine de elverişli olan bu suların; romatizma, deri hastalıkları, kadın hastalıkları, sinir ve sindirim sistemi hastalıkları, böbrek ve idrar yolları ve metabolizma bozukluklarının tedavisinde olumlu etkileri görülmektedir. Ayrıca içme olarak karaciğer, safrakesesi ve pankreas üzerinde etkili olmaktadır.

- Karakoca Maden Suyu
Beypazarı’nda bulunan maden suyu tesislerinde 12.000 şişe/saat kapasite ile üretim yapılmakta ve Türkiye çapında pazarlanmaktadır.

- Kapullu Kaplıcası
Beypazarı’na 50 Km. uzaklıkta ve Sakarya Nehri kenarındadır. Romatizmal hastalıkların tedavilerinde yararlanılmaktadır.
- Çubuk Melikşah Kaplıcası
Esenboğa Melikşah Köyü
Tel: 822 42 11 - 12 - 13
Esenboğa Havalimanı ayırımı-Çubuk yolundan sola ayrılan yoldan 4 km. gidilerek ulaşılan Melikşah kaplıcası Ankara’ya 30 km. uzaklıktadır. Melikşah Köyü’nün güneyinde bulunan iki termal kaynakta toplam kaynak akım değeri 20 lt/sn ve sıcaklık 31°C’dir. Bu kaynak suları kalsiyum, magnezyum ve bikarbonat içermektedir. Termal sular romatizmal ağrılara ve bazı cilt sorunlarına olumlu etki yapmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder